onsdag den 23. juli 2008
5000
Ja så rundede jeg endnu et tusindetal besøg her på siden ...
Tak til alle jeg som igen og og fortsat er trofaste her på siden ....
Jeg forsøger og opdatere så tit som muligt , men her i varmen sker der desværre ik så meget ..... Men det kommer !!!!
Tak endnu en gang til Alle !!!!
Steen
Webmaster
tirsdag den 22. juli 2008
KØB ONLINE
Active Angler kun online salg til hele Skandinavien. Se vores brede udvalg i kvalitets fluekroge fra Mustad samt North. Derudover har vi et udvalg i fluer, bombarda samt diverse fiskegrej til særdeles rimelige priser.
Alle priser på Active-Angler er inkl. moms.
Active-Angler - cvr.nr. 29 94 40 91 - Mellemvang 11, 2680 Solrød Strand - tlf. 28594900 - email salg@active-angler.dk
lørdag den 19. juli 2008
Saltvandsfluer til Kroatien
Ja så er der gang i fluebindningen til Kroatiensturen ....
Der skal fiskes i saltvand fra kysten og der er massere af forskellige arter ... bl.a Multer , havaborre i stor størrelse , Bonitoer (mini tun) plus et hav af andre arter ..... Det bliver dejligt og se om man kan få lidt store og vildt på krogen ....
Jeg vedlægger lidt billeder af lidt fluer jeg er ved og binde .....
torsdag den 17. juli 2008
Lokale vejrmeldinger til ferie fisketuren rundt i verden ..
Kik dig lidt omkring der inde på http://www.accuweather.com/world-index.asp?partner=accuweather
mandag den 14. juli 2008
Flotte A. Jensen Fangstnet !!!
A.Jensen Accessories
torsdag den 3. juli 2008
Pas på Fjæsingen
Flere personer i det østjyske område er blevet stukket af fjæsinger, så det er nok nødvendigt at fortælle om fisken, og de behandlingsmetoder, der kan lindre de smertefulde stik.
Fjæsingen ligger delvis nedgravet i sandet på lavt vand og ofte ganske tæt på land gennem det meste af sommeren. Derfor sker det ofte, at badende kommer til at træde på den og bliver stukket.
Også lystfiskere træffer meget ofte på fjæsingen ved fiskeri med bundsnøre efter fladfisk. Giftinjektionen sker automatisk ved stik, hvad enten stikken kommer fra en levende eller en død fjæsing.
Undgå først og fremmest at blive stukket
Først er det vigtigt at vide, hvordan man undgår at blive stukket. En fjæsing har pigge med gift både på gællelågene og i alle pigge på den forreste rygfinne.
Heldigvis er det let at genkende en fjæsing på de fluorescerende grønne farver på hovedet og langs siderne. Og på den langstrakte form, som ikke ligner andre fisk, lystfiskerne normalt fanger på bundsnøre eller på andre agn. Fjæsingen er nemlig ikke nogen kostforagter og tager både små blink og store fluer fisket over det lave vand
Se: http://www.sportsfiskeren.dk/info/fiskearter/fjaesing/ http://da.wikipedia.org/wiki/Fj%C3%A6sing
Så fisker du et sted, hvor du ved, der er fjæsinger, så er det en rigtig god idé at have en kraftig arbejdshandske i fisketasken eller en lang krogløsertang, så fjæsingen kan afkroges uden problemer.
Det kan du gøre, når fisken har stukket
Stikket kan være meget smertefuldt alt efter, hvor meget gift fjæsingen har sprøjtet ind. Smerterne ledsages som regel af kraftige hævelser omkring såret.
Behandlingen består i at fjerne rester piggene, hvorefter såret renser med varmt vand. Brug også gerne varm kaffe eller te fra en termokande ude ved fiskestedet - det nedbryder giften og er en god her-og-nu førstehjælp.
Stikstedet bør dog hurtigst muligt anbringes i så varmt vand, som patienten kan klare helst oppe omkring 40,0°. Vent, til smerten er aftaget, hvilket ofte betyder et tidsrum mellem en halv time op mod halvanden time.
Ring straks til læge hvis der er vejrtrækningsbesvær
Ring øjeblikkelig til egen læge, hvis du eller din kammerat har besvær med vejrtrækningen, svedture, vrøvlet tale, bevidstløshed eller kramper, det kan betyde, at kroppen er allergisk over for giften.
Ring også til egen læge, hvis den der er stukket, har vedvarende smerter, og/eller der opstår tegn på betændelse i form af varme, rødme, hævelse og ømhed omkring stiksåret.
Hvis sidste vaccination mod stivkrampe blev givet for mere end 10 år siden, skal man også kontakte egen læge hurtigst muligt
Der er meget vigtigt at huske på, at fjæsingen er en meget delikat spisefisk, og at fisken på ingen måde er farlig, efter at hovedet og den forreste rygfinne er fjernet. Se billedet.